Komiteti Olimpik Ndërkombëtar: Atletët rusë dhe bjellorusë me flamur neutral në ‘Paris 2024’

08 dhjetor 2023 | 16:58

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar ka autorizuar pjesëmarrjen e atletëve rusë dhe bjellorusë nën një flamur neutral në Lojërat e Parisit 2024 .

Ngjarjet e ekipit dhe ata që mbështetën në mënyrë aktive pushtimin rus të Ukrainës janë të përjashtuara. Deri më tani, IOC ka njoftuar se vetëm njëmbëdhjetë “atletët individualë neutralë” janë kualifikuar për këtë garë, tetë rusë dhe tre bjellorusë në krahasim me rreth gjashtëdhjetë atletë ukrainas.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet 09.12.2023  Punime të…