Korona dhe rreziku i rikthimit të diktatorëve!

29 prill 10:30

Jusuf Buxhovi

Mendime të ditës:

Bota po mëson një mësim në heqjen e demokracisë. Të drejtat themelore si liria e shprehjes, mbledhja, tregtia dhe feja nuk janë privilegj i shtetit për qytetarin, por sigurojnë kornizën në të cilën shteti mund të veprojë me lejen e qytetarit.

Në shumë vende pretendohet se tani kërkohet një lloj “licence”, edhe nëse respektoni rregullat e distancës.

Kriza e koronës kërcënon të bëhet një provë për autoritarët. Sa të mira janë delet? Georges Bernanos e dinte: diktaturat nuk krijojnë diktatorë, por tufat. Nuk ka demokraci të bazuar mbi bindjen e verbër.”

(Milosz Matuschek kryeredaktor i «Schweizer Monats»)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
‘Kapo Kapllani', personazhi i famshëm i spektaklit “Portokalli” që shfaqet…