Krijohet roboti që merr frymë, madje kërkon dhe nënën e tij (VIDEO)

11 shtator 22:44

Studentët e mjekësisë po përdorin një djalë robot për të kuptuar më mirë se si reagojnë pacientët e rinj në trajtim.

I quajtur HAL, roboti realist mund të qajë, të marrë frymë, t’i rrjedhë gjaku, të flasë dhe të gjithashtu të hyjë në gjendje shoku.

Pajisja u krijua nga Gumard Scientific, për të ndihmuar studentët e mjekësisë.

“Pjesëmarrësit mund të kryejnë një gamë të plotë të procedurave emergjente duke përfshirë rrugët e frymëmarrjes kirurgjike, dhënia e gjilpërave etj”, tha John Eggers, nënkryetar ekzekutiv Gaumard, në një deklaratë.

Kjo është një eksperiencë e afërt me atë të botës reale për pediatrit.

Video:

Lajme të sponsorizuara