Kryeministrja May kërkon qartësi në procesin e Brexitit

29 janar 16:22

Kryeministrja britanike, Theresa May, ka thënë se Bashkimi Evropian dëshiron të pajtohet me një plan të daljes së Britanisë nga blloku, mirëpo sipas saj iu mbetet ligjvënësve britanik të vendosin se çfarë plani të Brexitit e mbështesin.

May i ka thënë parlamentit se “ekziston vullneti në Bashkimin Evropian për të pranuar një marrëveshje me Britaninë mirëpo ata dëshirojnë të shohin se çfarë dëshiron Britania të jenë raportet me BE-në sipas asaj marrëveshje”.

“Kjo është mundësia që kemi ne sot” ka thënë May.

Ligjvënësit britanikë, ketë muaj e kanë kundërshtuar planin e kryeministres britanike, Theresa May për largimin e Britanisë nga Bashkimi Evropian, duke krijuar kaos në procesin e Brexitit dhe duke nxitur votën e mosbesimit ndaj Qeverisë.

Qeveria britanike i mbijetoi kësaj vote, mirëpo mbetet e paqartë se si do të procedohet me daljen e vendit nga Bashkimi Evropian.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shqipëria nuk i ka dorëzuar Maqedonisë regjistrimet nga kamerat e…