Kujdes nga e-mailat e “Netflix”-it

15 janar 14:40

Herën tjetër kur të pranoni e-mail nga shërbimi i njohur “Netflix” jeni të kujdesshëm kur të hapni atë.

Ekspertë për siguri në internet kanë lëshuar një njoftim urgjent rreth virusit që sulmon e-mailat e “Netflix” dhe është dizajnuar që të mashtrojë njerëzit që të japin detaje të kredit kartelave.

“Netflix është bërë punë e preferuar për frymëzimin e mashtruesve në internet. Baza e gjerë e përdoruesve i ka bërë ata të jenë shumë popullor “, thotë Emanuel Marshal nga “MailGuard”.

Duke përdorur teknikën phishing, hakerët bindin njerëzit që të ndajnë me ta të dhënat financiare, dhe më pas u dërgojnë mesazhe se parapagimi për “Netflix” ka dështuar dhe duhet të përsëritet.

Për këtë arsye keni kujdes kur hapni e-mailin dhe shikoni mirë adresën se prej nga vjen. Nëse shihni një grumbull numrash dhe shkronjash, sigurisht se ky nuk është “Netflix”. (KP)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Filiali i një banke të nivelit dytë është grabitur mesditën…