Kuvendi nesër pritet ta miratojë rezolutën dhe ta formojë komisionin për themelimin e tribunalit

15 maj 16:53

Deputetët e Kuvendit të Kosovës nesër (e enjte) do ta shqyrtojnë propozim-Rezolutën për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë.

Po ashtu në këtë seancë, e cila pritet të fillojë në orën 10:00 do të formohet Komisioni shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin serb në Kosovë, si dhe pritet të caktohet Dita e Gjenocidit.

Rendi i ditës:

1. Koha për deklarime jashtë rendit të ditës,

2. Koha për pyetje parlamentare,

3. Shqyrtimi i Propozim-Rezolutës për gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë,

4. Formimi i Komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin serb në Kosovë,

5. Vendimi për ndërtimin e Muzeut të Gjenocidit, tek ish – Fabrika e tjegullave,

6. Vendim për ndërtimin e Memorialit të dëbimit, tek Stacioni hekurudhor i Prishtinës,

7. Caktimi i Ditës së Gjenocidit.

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, ka pritur të…