Lekaj: Pas dy vitesh, përfundon autostrada që lidh Pejën me Prishtinën

27 dhjetor 2017 | 19:15

Ministri i Infrastrukturës (MI), Pal Lekaj, ka thënë se autostrada Prishtinë – Pejë, respektivisht Kievë – Zahaq, do të fillojë në pranverën e vitit 2018.

Ai ka sqaruar se shumë e ndara për këtë autostradë, është 198 milionë euro, duke shtuar se 38 milionë janë nga buxheti i Kosovës, 71 milionë nga BERZH dhe 85 milionë do të ndahen nga Banka Investive. “Projekti do të zgjat dy vite, ku qyteti i Pejës dhe Prishtinës, do të lidhen nëpërmjet utostradës me katër korsi. Është pritur 24 muaj për largimin e 72 shtyllave elektrike. Ato janë larguar vetëm për dy javë. Më vjen keq për neglizhencën dhe mosmarrje të përgjegjësisë së shpronësimit”, ka thënë Lekaj në një intervistë për “Telegrafin”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj, ka thënë se iniciativa për…