META tregon opsionin që zbulon imazhet e rreme të krijuara nga Inteligjenca Artificiale

07 shkurt 2024 | 22:15

Meta do të prezantojë teknologjinë që mund të zbulojë dhe etiketojë imazhet e krijuara nga mjetet e inteligjencës artificiale (AI) të kompanive të tjera.

Ai do të vendoset në platformat e tij Facebook, Instagram dhe Threads.

Meta tashmë etiketon imazhet e AI të krijuara nga sistemet e veta. Ajo thotë se shpreson se teknologjia e re, të cilën ajo ende po ndërton, do të krijojë “moment” për industrinë për të trajtuar falsifikimin e AI.

Por një ekspert i AI i tha BBC-së se mjete të tilla janë “lehtësisht të evitueshme”.

Në një blog të shkruar nga ekzekutivi i lartë Sir Nick Clegg , Meta thotë se synon të zgjerojë etiketimin e imazheve të rreme të AI “në muajt e ardhshëm”.

Në një intervistë me agjencinë e lajmeve Reuters, ai pranoi se ende nuk ka përfunduar krijimi i teknologjisë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Berat Armagedoni Profesor, Ditë më parë kam marrë vesh se…