Miliarderi i BioNTech-it që nuk ka një veturë!

23 prill 17:04

Ugur Sahin, djali i emigrantëve turq që u zhvendos në Gjermani në fund të viteve 1960, është ndër njerëzit më të pasur në Gjermani.

Por familja e tij jeton në një apartament modest pranë zyrës së tij dhe nuk ka një makinë. Stili i tij i jetesës thuhet se pasqyron një qasje të thjeshtë ndaj jetës dhe ai është i njohur për përdorimin e biçikletës për në punë.

Kompania e tij aktualisht vlerësohet në 36 miliardë dollarë

Ugur Sahin, CEO dhe bashkë-themelues i grupit gjerman të farmacisë BioNTech, është një nga dy shkencëtarët përpjekjet e të cilëve ndihmuan në zhvillimin e vaksinës së parë të koronavirusit të autorizuar në SHBA.

Sahin dhe gruaja e tij, Ozlem Tureci, janë çifti i “ekipit të ëndrrave”, kompania e të cilit bashkëpunoi me Pfizer për të zhvilluar dhe furnizuar tre miliardë doza vaksinash në të gjithë botën deri në fund të vitit 2021.

Gara midis kompanive farmaceutike për të krijuar dhe shpërndarë kandidatët e tyre për vaksina ishte e fortë vitin e kaluar, me shumë që panë rezervat e tyre të ndikuara nga zhvillimet në provat klinike. Brendësit e ndërmarrjes nxituan të shesin aksionet e tyre, duke synuar të bënin fitime nga aksionet e tyre në lulëzim. Veçanërisht, CEO i Pfizer Albert Bourla nxori 60% të aksioneve të tij ditën që kompania zbuloi se vaksina e saj ishte më shumë se 90% efektive në parandalimin e rasteve të rënda të COVID-19.

Por Sahin nuk ka shitur asnjë aksion të vetëm në BioNTech që nga 13 shkurt 2020, thotë raporti i fundit i Forbes. Sahin, djali i emigrantëve turq që u zhvendos në Gjermani në fund të viteve 1960, është ndër njerëzit më të pasur në Gjermani. Por familja e tij jeton në një apartament modest pranë zyrës së tij dhe nuk ka një makinë. Stili i tij i jetesës thuhet se pasqyron një qasje të thjeshtë ndaj jetës dhe ai është i njohur për përdorimin e biçikletës për në punë. Kompania e tij aktualisht vlerësohet në 36 miliardë dollarë.

Ai u bind se COVID-19 do të kishte një efekt vdekjeprurës në të gjithë botën që nga Janari 2020, tha Forbes. Përvoja e tij prej vitesh me metodën mRNA, një mekanizëm sigurie që mbron nga sëmundjet infektive, i erdhi në ndihmë kur vendosi që BioNTech do të drejtohej në gjetjen e një vaksine koronavirus.

CEO i Pfizer Bourla më parë e ka përshkruar Sahin si një “individ shumë unik”. “Ai kujdeset vetëm për shkencën. Të diskutosh mbi biznesin nuk është filxhani i tij i çajit,” i tha Bourla The New York Times në Nëntor të vitit të kaluar. “Ai nuk i pëlqen aspak. Ai është një shkencëtar dhe një njeri me parime. Unë i besoj 100 për qind”. Me zhvillimin e vaksinës së BioNTech, stoku i kompanisë është rritur 900% nga çmimi i saj i IPO 2019. Pjesa e Sahin në kompani është me vlerë 6.1 miliard dollarë, sipas Forbes.

Regjistrimet e SEC tregojnë se Sahin zotëron 17% të aksioneve në BioNTech përmes një kompanie me përgjegjësi të kufizuar të quajtur Medine.

Mes një transferimi të aksioneve nga Medine te përfituesit e tjerë, një regjistrim në shkurt tregoi se as kompania, as Sahin, nuk kishin shitur ndonjë aksion të zakonshëm që nga 13 shkurt 2020, rreth kohës kur pandemia sapo kishte filluar të përhapej globalisht.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Real Madridi nuk do të përjashtohet nga Liga e Kampionëve.…