Ministri Reçica priti delegacionin e Komitetit Evropian për Parandalimin e Torturës

16 tetor 14:43

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e Komitetit Evropian për Parandalimin e Torturës dhe Trajtimit Çnjerëzor ose Degradues apo Ndëshkimit, të prirë nga Natacha DE ROECK, të cilët po qëndrojnë për vizitë monitoruese në Republikën e Kosovës.

Në këtë takim është diskutuar për të gjeturat dhe rekomandimet e raportit të fundit që ky Komitet ka bërë për angazhimin institucional të Kosovës rreth kësaj çështje, me theks të veçantë për punën e Institutit Special në Shtime.

Ministri Reçica është shprehur i lumtur që raporti në fjalë është pozitiv dhe e ka vlerësuar përkushtimin e tij dhe të dikasterit që drejton për mbështetjen e vazhdueshme që i është dhënë Institutit, në ngritjen e kapaciteteve të stafit për investimet që janë bërë, trajnimet e nevojshme dhe kujdesin e madh ndaj rezidentëve në këtë kohë të vështirë pandemie.

Anëtarët e Komitetit Evropian, ministri Reçica i ka njoftuar edhe për synimet e ardhshme rreth Institutit, konkretisht për planin që ka si ministër, për zvogëlimin e numrit të rezidentëve aty dhe njëkohësisht hapjen e ambienteve me bazë në komunitet në mënyrë që shërbimet të jenë sa më të mira dhe rezidentët të ndihen më mirë pranë komunitetit.

(A.M / Epoka e re)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka thënë se…