Mjekët zbulojnë shenjat e lodhjes kronike

04 korrik 2023 | 10:32

Sindroma e lodhjes kronike është një çrregullim serioz që shkakton lodhje ekstreme që zgjat të paktën gjashtë muaj. Simptomat e saj në shumicën e rasteve përkeqësohen me aktivitetin fizik ose mendor dhe ajo që e bën problemin më të madh është fakti se ato nuk largohen pas pushimit.

Sipas klinikës Mayo, trajtimi i sindromës së lodhjes kronike synon kryesisht zbutjen e simptomave të pakëndshme që paraqesin një problem madhor për një person që vuan nga ky çrregullim dhe ndërhyjnë në kryerjen e detyrave të përditshme.

Simptomat e lodhjes kronike mund të ndryshojnë nga personi në person dhe ashpërsia e tyre mund të ndryshojë nga dita në ditë. Përveç lodhjes së shtuar, e cila është një nga treguesit kryesorë, shenjat e mbetura të kësaj gjendje mund të përfshijnë sa vijon:

Lodhje ekstreme pas kryerjes së detyrave të thjeshta

Probleme me kujtesën

Marramendje që përkeqësohet me ndryshimin e pozicionit

Dhimbje të muskujve ose kyçeve

Probleme me gjumin.

Po kështu, njerëzit që vuajnë nga lodhja kronike mund të përjetojnë gjithashtu dhimbje koke të forta, dhimbje të fytit dhe ënjtje të nyjeve limfatike në qafë ose nën sqetull.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Është thuajse zyrtare tashmë kalimi i Kim Min-jae nga Napoli…