MKRS-ja shpall thirrjen për çmimet vjetore për letërsi

07 dhjetor 2023 | 08:44

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka hapur shpalljen publike për propozimet për çmiminkombëtar letrar për vepër jetësore “Azem Shkreli” dhe për çmimet e tjera për letërsi për vitin 2023.

Nominimet mund të bëhen nga:

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës;

Instituti Albanologjik i Prishtinës;

Biblioteka Kombëtare e Kosovës;

Fakulteti i Filologjisë i Universitetit të Prishtinës;

Shtëpitë botuese të Kosovës;

Redaksitë e gazetave dhe revistave letrare-kulturore të Kosovës;

Asociacionet e shkrimtarëve që veprojnë brenda territorit të Kosovës;

OJQ-të që merren me veprimtari kulturore në Kosovë;

Personalitetet me reputacion publik;

Autorët e Veprave Letrare.

Propozimi me shkrim duhet të dërgohet nga data 5 dhjetor 2023 deri me 5 janar 2024.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kushtrim Hodaj, kryeshef i Inspektoriatit Policor, ka folur për aktivitetin…