Muslimanët falin namazin e parë të teravisë në sheshin “Times” në Nju-Jork

11 mars 2024 | 08:54

Muslimanët që u mblodhën në sheshin “Times”, një prej simboleve të Nju-Jorkut, qytetit më të madh të ShBA-së, falën namazin e parë të teravisë të muajit Ramazan, raporton Anadolu.

Me fillimin e Ramazanit miliona muslimanë që jetojnë në ShBA u dyndën për namazin e teravisë nëpër xhamitë dhe faltoret në zonat në të cilët ata ndodhen.

Pas namazit u bënë lutje për Gazën.

Teravia e parë e Ramazanit u fal edhe në Qendrën Diyanet të Amerikës e cila ndodhet gjysmë ore larg nga kryeqyteti Uashington.

Oborri i jashtëm dhe kopshti i xhamisë u mbushën me besimtarë në teravitë e para ku u mblodhën intensivisht shumë persona.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ndërsa myslimanët në mbarë botën mirëpresin Ramazanin, muaji i shenjtë…