Nevoja e ndërtimit të autostradës në kohë pandemie

22 nëntor 12:22

Autostrada që lidh qytetet Istog – Pejë – Deçan – Gjakovë dhe Prizren, apo siç njihet ndryshe “Autostrada e Dukagjinit” është paraqitur në Projektligjin e buxhetit për vitin 2021.

Ky projekt po konsiderohet i panevojshëm, në kohën kur Kosova po ballafaqohet me krizë ekonomike për shkak të pandemisë së shkaktuar nga koronavirusi, thotë Skënder Krasniqi, drejtor në Odën e Afarizmit të Kosovës.

Për këtë autostradë, në Projektbuxhetin e vitit të ardhshëm janë paraparë 200 mijë euro, kurse nga 200 mijë euro të tjera janë paraparë edhe për vitin 2022 dhe 2023, që në përgjithësi i bie 600 mijë euro. Qeveria e Kosovës në fund të muajit tetor ka miratuar Projektbuxhetin për vitin 2021.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në këtë link:

https://www.evropaelire.org/a/ndertimi-autostrada-e-dukagjinit-/30962987.html

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shkruan: Arben Rogova Pakënaqësitë për situatën politike dhe ekonomike jo…