Nxënësja Era Syla pranohet në Massachusetts Institute of Technology

15 mars 2021 | 12:37

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës, ka njoftuar se nxënësja Era Syla, është pranuar në njërin ndër universitetet më të mira të botës, Massachusetts Institute of Technology(MIT).

Në njoftimin e kësaj shoqate është thënë se ky sukses i Erës është rezultat i talentit të saj për matematikë dhe i punës e përkushtimit të saj të palodhshme.

Njoftimi i plotë i Shoqatës së Matematikanëve të Kosovës:

Nxënësja Era Syla pranohet në MIT – Massachusetts Institute of Technology

Nxënësja Era Syla është pranuar për të studiuar matematikë në njërin ndër universitetet më të mira të botës, në MIT – Massachusetts Institute of Technology në SHBA.

Ky sukses i Erës para së gjithash është rezultat i talentit të saj për matematikë dhe i punës e përkushtimit të saj të palodhshme. Rikujtojmë se nxënësja Era Syla ka fituar Medalje të Bronztë në Olimpiadën Matematike Evropiane për Vajza – EGMO 2020, duke u bërë kështu fituesja e parë nga Kosova e një medalje në EGMO.

Po ashtu, ky sukses i Erës do të ishte shumë më i vështirë pa përkrahjen dhe investimin e vazhdueshëm të familjes, mësimdhënësve, individëve e organizatave të ndryshme profesionale.

Shoqatat e Matematikanëve të Kosovës iu shprehë mirënjohje dhe falënderim të gjithë atyre që kanë kontribuoar në realizimin e arritjen e këtij suksesi nga ana e saj!

Me këtë rast, një falënderim të veçantë e meritojnë Bleron Baraliu dhe Valmir Krasniqi nga Shoqata e Matematikanëve të Kosovës, të cilët e kanë ndihmuar Erën gjatë gjithë procesit dhe procedurave të aplikimit në MIT – Massachusetts Institute of Technology, si dhe i kanë ofruar asaj ndihmë e referenca kredibile e profesionale për pranim në MIT – Massachusetts Institute of Technology.

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës e uron dhe e përgëzon nxënësen Era Syla për suksesin e arritur dhe i uron studime të suksesshme në MIT – Massachusetts Institute of Technology.

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës mbetet e përkushtuar të kontribuojë me të gjitha mundësitë dhe kapacitetet që ka në dispozicion për t’i mbështetur të rinjtë e talentuar në fushën e matematikës.

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës,

May be an image of 1 person and text that says 'Contestant age on 1 April: 16. Final Scores P1 7 P2 0 P3 0 P4 7 P5 2 P6 0 Σ 16 Award Bronze Medal'

May be an image of text that says 'Syla Dardani 60000 Kosovo Kosovo Ref: 184742875 Dear both goals, behalf Admissions Committee pleasure admission Class stood talented promising studentsin oneo most nistory personal onvinced academic environment. think tolet know entire you next share years Until then we over discover excitement collaborat help especially best these unprecedented ways varied Many congratulations many. welcome prepare your member and humanitarians. Together, will make MIT! stop reading celebrate! Warmly, Itrlli Schmill and Student Financial Services'

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Fjolla Morina po shijon disa ditë pushime në Dubai bashkë…