Oda Amerikane shpreh shqetësimin e saj për mungesën e dialogut publiko-privat

29 nëntor 2018 | 11:16

Oda Amerikane përmes një komunikate për media ka vlerësuar se fuqizimi i dialogut publiko-privat është një parakusht për garantimin e një mjedisi të sigurt për investime.

Oda Ekonomike Amerikane beson fuqishëm se sektori privat si hisedari më i rëndësishëm në arritjen e zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik, duhet të ketë mundësinë për dhënien e kontributit të tij në hartimin e politikave publike që do të mundësonin fuqizimin e sektorit privat, tërheqjen e investimeve të huaja direkte, luftimin e korrupsionit si dhe fuqizimin e sundimit të ligjit.

“Është për keqardhje që një sërë vendimesh dhe projektligjesh të aprovuara së fundmi janë bërë pa diskutim të mirëfilltë mes palëve të interesit, përfshirë këtu edhe sektorin privat dhe përfaqësuesit e tyre. Në këtë aspekt, Oda Amerikane shpreh shqetësimin e saj edhe për mosfunksionimin e Këshillit Kombëtar për Zhvillim Ekonomik si një mekanizëm i cili përgjatë viteve të kaluara ka ofruar një mundësi unike për zhvillimin e dialogut publiko-privat dhe paraqitjen në mënyrë institucionale të kërkesave të komunitetit të biznesit për institucionet shtetërore”, është thënë në komunikatën për media të Odës Amerikane.

Sipas kësaj ode, kjo, me doemos përbënë një hap mbrapa në fuqizimin e dialogut publiko-privat dhe përmirësimin e mjedisit për të bërë biznes, gjë që pashmangshëm është reflektuar negativisht edhe në raportin e Bankës Botërore mbi Lehtësinë e të Bërit Biznes për vitin 2019, ku rangimi i Kosovës është përkeqësuar për katër pozita, krahasuar me vitin paraprak.

Oda Amerikane edhe njëherë ka përsëriur thirrjen për fuqizim të dialogut dhe për rifunksionalizim të mekanizmave formal të dialogimit, duke shprehur zotimin e saj për kontribut të vazhdueshëm konstruktiv në funksion të përshpejtimit të zhvillimit ekonomik dhe nxitjes së investimeve të sektorit privat.

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Migueli dhe e dashura e tij Nazanin Mandi janë martuar.…