Organizata Shqiptarët e Bashkuar në Detroit të Michigan-it, miratoi këtë: MEMORANDUM

30 maj 11:28

MEMORANDUM KUNDËR ZORRËS QORRE TË JANULLATOSIT, PASKAL MILOS

Përmes të cilit apelojnë drejtuesit e lartë politikë të Tiranës, të Prishtinës, të Shkupit, të Tetovës, të Tuzit, të Ulqinit, të Preshevës, si dhe akademitë e shkencave të Kosovës, të Shqipërisë, të Nju-Jorkut, si dhe subjektet e tjera të shoqërisë civile si brenda, ashtu edhe jashtë Shqipërisë Etnike në diasporë, që urgjentisht të ngrejnë zërin e protestës dhe të revoltës kundër rrencit, shpifarakut dhe poliagjentit prosllav, Paskal Milo, i cili ka fyer, njollosur, kontestuar, shantazhuar, mohuar dhe denigruar kryefigurën e shenjtë kombëtare dhe atdhetare të Gjergj Kastriotit-SKËNDERBEUT, se gjoja gjeneza e tij i përket “brumit” sllav, e jo iliro-pellazg!
Ne, si Organizatë për mbrojtjen e traditave dhe të vlerave kombëtare shqiptare dënojmë ashpër dhe me indinjatë të thellë tezat dhe cilësimet proserbe politiko-propagandistike dhe religjioze antishqiptare të “historianit” të pshtirë komunist bolshevik sllavofil, Paskal Milo, i cili për hesape të veta tregtare mafioze dhe për interesa të agjenturave sllave në Ballkan ka marrë për “detyrë shtëpie”, që babain dhe heroin gjithëkombëtar shqiptar, Skënderbeun, t’ua falë historisë, shkencës, kulturës, kombit, shtetit dhe kishës serbo-sllave.

Ky është idiotizmi, naiviteti, injoranca , urrjetja dhe armiqësia e Paskal Milos ndaj Skënderbeut dhe identitetit kombëtar shqiptar, që personifikohet dhe identifikohet me emrin dhe me veprën e tij heroike 25-vjeçare kundër sundimit anadollak në mbrojtjen e qenies dhe atdheut të shtrenjtë shqiptar të Arbërit.

Paskal Milo prosllav si Koçi Xoxe, mohon identitetin fetar dhe kombëtar të babait të Kombit dhe të Atdheut Shqiptar, SKËNDERBEUT !

Ja çfarë ka thënë Paskal Milo për Skënderbeun : “Gjergj Kastriotin-Skënderbeun, duhet ta “zbresim me këmbë në tokë, se çfarë ka qenë në të vërtetë”.(Shih në: https://27.al/tufes-se-denigrueseve-te-skenderbeut-i-shtohet-grekofoni-paskal-milo-gjergj-kastrioti-eshte-sllav-film/).

E, kush “hamami” na qenka ajo zorrë qorre e Janullatosit, që Skendrbeun ta “zbres me këmbë në tokë…”?!

Pse zorra qorre e Janullatosit, Paskal Milo pas 600 vitesh, po mundohet ta ndryshojë përkatësinë fetare katolike të SKËNDERBEUT dhe të familjes së tij, kur si historia e derisotme kombëtare, ashtu edhe historia evropiane dhe ndërkombëtare, e njohin si katolik, jo si ortodoks. K֝ëtë konvertim të dëshiruar post mortem sllav nuk e pranon as kombi, as shkenca shqiptare e as ajo evropiane dhe botërore. Kjo tendencë marroqe e Milos është vetëm një iluzion i shkretë dhe ëndërr trishtuese pansllave, që synon tjetërsimin e heroit gjithëkombëtar shqiptar dhe të Shqipërisë.

–Çfarë gomari, çfarë analfabeti dhe çfarë tradhtari sui generis, ai farë Paskal Milo, -SKENDERBEUN po do t’ua falë vëllezërëve të tij sllavë, duke qenë se, sipas “shkencës” serbo-sllave të Paskal Milos, “SKENDERBEU NA QENKA I LOZËS SLLAVE” !?

Paskal Milo sllavofil si Spiro Milo dhe si Koçi Xoxi, shet komb e atdhe shqiptar për sllavizimin e shqiptarëve dhe për greqizimindhe për serbizimin e Shqipërisë etnike !

Ndryshe nuk do të propagandonte dhe agjitonte për konvertimin e SKËNDERBEUT , pas vdekjes së tij 600-vjeçare të tij.

Mirëpo, kjo nuk duhet befasuar shqiptarët, sepse Paskal Milo “është pasardhësi i Spiro Milos, i cili me Zografin krijuan Vorioepirin”. Kështu flet historia e dhimbshme dhe tragjike shekullore e Epirit iliro-shqiptar.

Prandaj, të mos mashtrohemi në pseudoshkencën dhe në “elokuencën gojëmbël” e këtij bastardi grekoman, sepse misioni dhe qëllimi i tij i fundit është i njëjtë sikurse i Spiro Milos, që kombin shiptar ta zhvesh nga KRYESIMBOLI HISTORIK, SKËNDERBEU, sepse këtë e ka “amanet” nga Spiro Milo, nga Koçi Xoxe dhe nga Janullatosi ( i cili qe 30 vjet/1990-2020/ po i fryn në vesh për sllavizimin dhe për greqiaimin e Shqipërisë).

Shikoje emrin tënd , jo t ë SKËNDERBEUT !

Së pari, “historiani” prosllav Milo, ta njohë dhe ta analizojë origjinën e emrit të vet Pas+kal, se çfarë domethënie ka ky emër në sllavishte ( pas+konj) ose në gjuhën frënge (le chien +le cheval), ndryshe, po të mos ishte në atë nivel të ulët njerëzor dhe analfabet në histori, nuk do të kishte hyrë “në pyll pa sopatë”, që pas 600 vitesh ta kontestonte dhe ta mohonte fenë katolike të SKËNDERBEUT dhe të familjes së GJON KASTRIOTIT !?

-Po, ku ka emër “Kastriot” te sllavët, “O stërnip i Kainit, tebdil si bari”,kështu, do të akuzonte Fan S.Noli i madh, i cili pas Barletit, është biografi më i mirë i SKËNDERBEUT. Në këtë kuptim, as Barleti, as Fan S. Noli, as Naim Frashëri e asnjëri nga plejada e RILINDËSVE, nuk e kanë kontestuar e as mohuar përkatësinë katolike fetare të Gjerj Kastriotit-SKËNDERBEUT.

-Ndaj, nga na doli ky farë Spiro+Paskal Milo+Zografi, që pas 600 vitesh, leh si qen i zgjebosur për ta konvertuar SKËNDERBEUN dhe famijen e tij KASTRIOTI në fenë ortodokse, dhe pse, çfarë i duhet ky lloj konvertimi post festum, këtij bastardi sllav?!

Ky analfabet i verbuar spiro+zograf Milo sheshit duket se nuk ka lexuar asgjë nga historia evropiane dhe botërore për SKENDERBEUN, por vetëm se është I frymëzuar, i përpunuar, i ndikuar dhe i indoktrinuar nga propaganda e ethshme serbo-grekele antishqiptare dhe nga literature e pseudohistorisë serbe, greke, bullgare, malazeze, maqedone dhe ruse etj.

Ndërkaq, sa i përket origjinës së kryeheroit legjendar, Skënderbeut nuk ka pasur dhe, nuk ka nevojë që të “shkrijë mend”, sepse qe më se 600 vjet Evropa dhe e gjithë bota e di se Skënderbeu ishte me prejardhje pellazgo-ilire-katolik shqiptar.

Andaj, absurde, idiotike, amorale, antihumane, antishkencore dhe antikombëtare është përpjekja e zagarit të Zografit dhe të Janullatosit, Paskal Milo, që pas 600 vitesh, të shkruajë paçavure me porosi sllave për t’ia ndryshuar identitetin fetar dhe kombëtar SKËNDERBEUT dhe familjes së tij KASTRIOTI ?!

Po, edhe pse Paskal Milo është me përkatësi religjioze sllave, por, kot, është analfabet, nuk e di se, tek asnjë popull sllav (serb, rus, bullgar etj.) nuk figuron emri KASTRIOT.

Këtë që ka pohuar komunisti sllavo-bizantin Paskal Milo,nuk është asgjë e re dhe sensacionale, por vetëm plagjiaturë dhe përfolje e kuazihisitorisë serbomadhe dhe e Kishës Ortodokse Serbe, e cila qe më se 100 vjet, Skenderbeun e kanë përvetësuar si hero të tyre kombëtar. Për këtë serbomëdhenjtë kanë shkruar qindra libra. Qëllimi dhe prapavija e qartë -MOHIMI I IDENTITETIT PELLAZGO-ILIR I SHQIPTARËVE DHE RRUDHJA TERRITORIALE E SHQIPERISË ETNIKE…

Paskal Zograf Milo, të kishte qenë dikushi, kishte kërkuar konvertimin dhe largimin e Janullatosit nga Kisha Autoqefale e Fan S. Nolit, jo konvertimin e SKËNDERBEUT!

Mirëpo, për ne, pyetja është ç’kërkon me këtë tezë filosllave, komunisti i pshtirë Paskal Milo?

-Çfarë fishet pas saj në kontekstin gjeopolitik, etnik dhe religjioz?

– E shihni pra, çfarë ndikimi të madh ka Anastas Janullatosi në kreun e Kishës Fanolinale Autoqefale?

– Çfarë ndikimi ka Kisha Ortodkse Serbe, Akademika e Shkencave dhe e Arteve Serbe dhe shkencave historiografike dhe politike falsifikatore e Beogradit tek ALLASHEKNCËTARËT e tipit Paskal Milo, i cili sipas direktivave tinzare ruso-serbo-greke për ta mohuar figurën kombëtare shqiptare të Skënderbeut, ka marrë gaximin që të rreshtohet në “eshalonin” dhe në “kruzhokët” sllavo-bizantinë pseudoshkencorë dhe antikombëtarë shqiptar.

Ndër të tjera, dalja në skenë me këtë tezë serbosllave, Paskal Milo APELON RUSET, GREKET, SERBËT, MALAZEZËT MAQEDONËT, BULLGARËT, që të rishkruajnë historinë e re kombëtare dhe ta përvetësojnë KRYETRIMIN LEGJENDAR SHQIPTAR, sepse kjo do të ishte strategjia dhe taktika më e kapshme për shkombëtarizimin e shqiptarëve, si dhe për RICOPËTIMIN dhe për RIKOLONIZIMIN e të gjitha TERRITOREVE INDIGJENE të SHQIPËRISË ETNIKE NË BALLKAN.

Kjo është prapavija politike, kombëtare, gjeopolitike dhe historike e Paskal Milos, që përputhet tërësisht me kuazihistorinë sllavo-bizantine për zhdukjen e shqiptarëve si etni, si komb, si atdhe dhe si shtet nga harta gjeografike e Gadishullit Ilirik.

Kjo tezë sllavo-bizantine e Paskal Milos, është krejt armiqësore, e pathemeltë, e pamorlashme, antihistorike, antishkencore, antikombëtare dhe antishtetërore, sepse thërret me tupan, RINGJALLJEN E KRYQEZATAVE SLLAVO-BIZANTINE KUNDËR SHQIPTARËVE DHE SHQIPËRISË në Ballkan (Gadishullin Ilirik). -Këtë e do historiani plagjiator sllavo-bizantin Paskal Milo.

Ka edhe 100 e 1 pyetje për këtë antishqiptar, por, po ia bëjmë, vetëm, edhe këtë pyetje Paskal Milos, -Pse derisa ishe puthadorë i keq, i pakurriz dhe pa kurrfarë vlere në kohën e sistemit komunist, nuk provoi që këtë tezë sllavo-bizantine, t’ia prezantonte Enver Hoxhës? –Sepse, dihet që Paskal Milo, do të shpërblehej me të njëjtën

-Por, tash, pas 40 vitesh së bashku me amalgamën sllavo-bizantine u ka shpallur luftë të hapur komunitetit katolik dhe mysliman shqiptar, duke ua mohuar BABAIN-THEMELUESIN E KOMBIT SHQIPTAR, SKENDERBEUN !?

Nuk ka asnjë dyshim se, me këtë tezë antikombëtare shqiptare, Paskal Milo me vetëdije të plotë ka humbur vëllezërit shqiptarë, por , mbi bazën religjioze “ka fituar” më shumë vëllezër, rusë, grekë, bullgarë, serbë, malazezë.

Kjo përfidi e rrezikshme vëllavrasëse dhe shkatërrimtare për kombin shqiptar dhe për Shqipërinë Etnike, është plotësisht e pranueshme për kuazishkencën, për politikën, për diplomacinë, për propagandën, për antishkencën dhe për hegjemonizimin, militarizmin dhe imperializmin sllavo-bizantin në shpërfytyrimin dhe ne zhbërjen e identitetit të qenies shqiptare në Ballkan. Ky është mesazhi i tezës së Paskal Milos-LIBANIZIMI I SHQIPERISE ETNIKE DHE I SHQIPTAREVE !!!

Sa më sipër, duke mbajtur parasysh tendencën, rrezikun, pasojat, kompremetimin, si dhe dëmin e pallogaritshëm të zhvlerësimit dhe të mohimit të vlerave kombëtare , shtetërore, historike dhe kulturore shqiptare me kryeheroin legjendar gjithëshqiptar, SKËNDERBE në krye, Organizata Shqiptarët e Bashkuar në Detroit të Michigan-it të SHBA-së, APELON mbarë intelegjeninë shqiptare, që të ngrejë zërin e arsyes, të bashkohet dhe të veprojë konkretisht në eliminimin e fenomeneve të këtilla reaksionare antikombëtare shqiptare.

Kryetari,
Rrok Dedvukaj, d.v.
Dod Nicaj-sekretar
Luigj Gjokaj-anëtarë
Detroit, më 28 maj 2020

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Dhjetë pacientë të infektuar me koronavirusin e ri janë duke…