Pas Norvegjisë, Irlandës dhe Spanjës, parlamenti i Danimarkës do të votojë për njohjen e Palestinës

23 maj 2024 | 20:53

Pas vendimit të Norvegjisë, Irlandës dhe Spanjës për të njohur Palestinën si shtet, parlamenti danez do të votojë të martën që vjen mbi një propozim që bën thirrje për njohjen e shtetit palestinez.

Sipas Korporatës Daneze të Transmetimeve, Trine Pertou Mach, zëdhënësi i punëve të jashtme për Aleancën Kuq-Jeshile të opozitës, tha: se”Partitë qeveritare do të kenë gjithashtu një shans për të votuar për këtë kur të votojmë javën e ardhshme. Dhe unë do të doja ta bëja qartë nxisni qeverinë të ndryshojë qëndrimin e saj dhe të ndjekë Norvegjinë dhe vendet e tjera evropiane”.

Propozimi është bërë nga Aleanca Kuq-Jeshile, Social Liberalët, Alternativa dhe Partia Popullore Socialiste.

Qeveria daneze e ka bërë të qartë qëndrimin e saj se nuk do ta mbështesë rezolutën siç tha Ministri i Jashtëm Lars Lokke Rasmussen: Për të qenë shtet, duhet të kesh një territor mbi të cilin ke kontroll dhe disa autoritete që mund ta kontrollojnë atë. Dhe kjo është jo saktësisht situata tani.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka votuar sot…