Gjendet një basoreliev 3 800-vjeçar i një qytetërimi të zhdukur

22 gusht 2019 | 11:00

Një murale që mendohet të jetë 3 800 vjeçare është zbuluar nga arkeologët në Peru.

Muri, i zbuluar të hënën, u gjet brenda një ndërtese ceremoniale publike në Vichama, në veri të Limas.

Skena e gdhendur komplekse përshkruan ikonografinë duke përfshirë një toadë të ngjashme me njeriun dhe përfaqësime të njerëzve.

Dr. Ruth Shady Solís, drejtori i Zonës Arkeologjike të Caral (ZAC), beson se skena përfaqëson “ardhjen e ujit” përmes reshjeve të shiut. Pritet që ky zbulim të bëhet një nga preferencat e ardhshme turistike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Olga Ghirardi, një grua e moshuar nga Pinerolo, afër Torinos,…