Rastet e fundit të grabitjeve me armë, policia intensifikon angazhimin

09 mars 2021 | 20:57

Referuar rasteve të fundit të raportuara, që ndërlidhen me çështjen e sigurisë së përgjithshme në vend, ku përfshihen veprat penale si: grabitjet e armatosura, vjedhjet, lëndimet e rënda trupore e deri te incidentet e shkaktuar nga shpërthimi i bombolave të gazit, sot më 09.03.2021, nën drejtimin e Drejtorit të Operacioneve të Policisë së Kosovës Kolonel Gazmend Hoxha në dy takime të ndara janë mbledhur akterë nga institucione të ndryshme të vendit.

Në të dy takimet e mbajtura, njëri me përfaqësues të Bankës Qendrore, Shoqatës së Bankave dhe Kompanive të Sigurimit Privat dhe tjetri me përfaqësues nga Ministria e Punëve të Brendshme, Agjencia për Menaxhimin e Emergjencave, përfaqësues nga Inspektorati për Energji nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, u diskutuan dhe shqyrtuan veprimet e mëtejme, masat që duhet ndërmerren dhe adresimi i çështjeve në fushat e kompetencës respektive në të gjitha nivelet e qeverisjes.

Në këto takime morën pjesë edhe përfaqësues nga Divizioni për Siguri Publike i PK-së, Drejtoria e Policimit në Bashkësi dhe Preventivë në Policinë e Kosovës si dhe nga Drejtoritë Rajonale Policore.

Drejtori i Departamentit për Operacione në PK, Kolonel Gazmend Hoxha, potencoi rëndësinë e bashkërendimit të veprimeve përmes aktiviteteve/takimeve të tilla të përbashkëta në mënyrë që çështjet e tilla sipas rëndësisë të adresohen në institucionet kompetente.

Ndër të tjera u potencua se Policia e Kosovës është e gatshme në realizimin e detyrave dhe përgjegjësive të saj në aspektin e sigurisë së përgjithshme dhe ofrimin e mbështetjes për institucione tjera në funksion të zbatimit të ligjit dhe procedurave ligjore në përgjithësi.

Detaje të reja nga plagosja e djeshme, punëtori i sigurimit u qëllua me tre plumba

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjatë mesditës të së hënës në vendin e punës ka…