Rindërtohet fytyra e adoleshentes që jetoi 9 000 vjet më parë

29 janar 11:07

Shkencëtarët kanë rindërtuar fytyrën e një adoleshenteje që ka jetuar 9 000 vjet më parë për të treguar se si dukeshin njerëzit në periudhën mesolitike, rreth 7 000 vjet para Krishtit.

Sipas ekspertëve, njerëzit kishin më shumë tipare mashkullore, si për burrat ashtu edhe për gratë. Tiparet e fytyrës, karakteristikat e kësaj adoleshenteje u rindërtua nga arkeologu dhe skulptori suedez Oscar Nilsson.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Dubai ka thyer sërish një tjetër rekord botëror, këtë herë…