Salla e pingpongut mbulohet me rozë

29 tetor 2023 | 15:25

Të shtunën klubi i Pingpongut Priping organizoi ngjarjen tradicionale “PINK-PONG Breast Cancer Awareness Table Tennis Tournament” ku u zhvillua me një mision të rëndësishëm, per te ngritur vetedijesimin për kancerin e gjirit, një sëmundje që prek shumë gra dhe vajza në të gjithë botën. Ngjyra rozë ishte shpërndarë në çdo skaj të sallës së pingpongut për të theksuar bashkëpunimin në sensibilizimin për këtë sëmundje.

Ky turneu ishte i veçantë i mbajtur në kuadër të kampanjës Prishtina Rozë, përveç lojës së pingpongut, u organizuan edhe sesione informative ku Doktor Ilir Kurtishi nga Onkologjia, znj.Nafije Latifi nga Jeta Vita dhe Doktor Izet Sadiku nga Drejtoria e Shëndetësisë ndanë informacione rreth kancerit të gjirit dhe rëndësisë së kontrollit të hershëm. Këto sesione u pritën me vëmendje nga pjesëmarrësit, të cilët kishin dëshirë të mësonin më shumë rreth sëmundjes dhe mënyrave për të parandaluar dhe zbuluar këtë rrezik.

Më shumë se një sport, pingpongu u bë një mjet për të sjellë bashkë komunitetin dhe të rritur ndërgjegjen për këtë problem shëndetësor serioz. Gjithashtu, ngjyra rozë që ishte përdorur në topat e pingpongut, reketat dhe bluzat ishin një simbol i solidaritetit me gratë që janë në kërkim të diagnostikimit të hershëm dhe trajtimit të kancerit të gjirit.

Pjesëmarrja e grave dhe vajzave ishte e rëndësishme, sepse përmes tyre u bë e mundur të përhapte informacioni dhe ndërgjegjësimi për këtë çështje nëpërmjet rrjeteve të tyre shoqërore dhe komunikimit me familjarët e tyre. Për shkak të rëndësisë së zbulimit të hershëm të kancerit të gjirit, eventet të tilla të ndërgjegjes janë të domosdoshme për të rritur ndërgjegjimin dhe të ndihmuar në parandalimin dhe trajtimin e kësaj sëmundjeje.

Kastriot Orana, kryetari i Klubit Priping, u shpreh i kënaqur me pjesëmarrjen masive në këtë event dhe theksoi rolin kyç të organizatave sportive dhe partnerëve të tjerë në sensibilizimin për shëndetin e grave. Ai falenderoi shoqatën Jeta Vita, Komunen e Prishtinës, Klinikën e Onkologjië dhe Rotary Club Newborn Prishtina për bashkëpunimin.

Në këtë kontekst, është thelbësore të vlerësohet dhe të ndihmohet puna e kompanive të ndryshme dhe organizatave që mbështesin evente të tilla të ndërgjegjes. Korporata Rugove, Vitabiotics Kosova dhe kompania 2U bënë të mundur realizimin e këtij turne. Kontributi i tyre në ndihmë të ndërgjegjes për kancerin e gjirit nuk mund të nënvlerësohet, dhe ata merituan falënderimin e plotë të Klubit Priping dhe të të gjithë komunitetit që mori pjesë në këtë aktivitet të rëndësishëm.

Në fund të fundit, “PINK-PONG Breast Cancer Awareness Table Tennis Tournament” tregoi se edukimi dhe sensibilizimi mund të bëhen nëpërmjet shumëllojshmërisë së veprimeve, dhe kjo ngjarje ishte një shembull i qëlluar i bashkëpunimit të komunitetit sportiv për një qëllim të rëndësishëm shëndetësor. Të gjithë ata që morën pjesë, sponsorizuan, ose ndihmuan në organizimin e këtij eventi mund të ndihen të lumtur që kontribuan në ngritjen e ndërgjegjës për kancerin e gjirit dhe në mbështetjen e grave në kërkim të një jete më të shëndetshme dhe të lumtur.

Për pjesëmarresit në fund u ndan certificata për pjesëmarrje dhe medalje me simbolin rozë!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Lideri i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj,…