ShBA-ja raporton rreth 2 mijë e 500 raste me variantet e reja të Covidit

01 mars 10:53

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) kanë raportuar të paktën 2 mijë e 463 raste të varianteve të koronavirusit që janë parë për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar, Afrikën e Jugut dhe Brazil.

Lajmin e ka bërë me dije Qendra e ShBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), raporton “CNN”.

CDC-ja ka paralajmëruar se këto shifra nuk përfaqësojnë numrin e përgjithshëm të rasteve të tilla që qarkullojnë në të gjithë vendin, vetëm ato që janë zbuluar duke analizuar mostrat pozitive.

Varianti i Mbretërisë së Bashkuar:

Shumica dërrmuese e këtyre rasteve, 2 mijë e 400, janë varianti më ngjitës i njohur si B.1.1.7, i cili është zbuluar fillimisht në Mbretërinë e Bashkuar.

Ky variant është gjetur në 44 shtete, Porto Riko dhe Uashington, DC. Rreth një e katërta janë në Florida.

Varianti i Afrikës së Jugut:

Ka 53 raste të variantit B.1.351, parë për herë të parë në Afrikën e Jugut, raportuar në 15 shtete dhe Uashington, DC.

Varianti i Brazilit:

Së fundmi, 10 raste të variantit P.1 të lidhur së pari me brazilin janë zbuluar në pesë shtete të ShBA.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Filmat Nomadland dhe Borat, kanë qenë fituesit më të mëdhenj…