Shpiket miu robot, i aftë t’i kërkojë të mbijetuarit në vendet e fatkeqësive

24 prill 09:33

Studiuesit kanë zhvilluar një mi në formën e një roboti që së shpejti mund të përdoret për të ndihmuar në kërkimin e të mbijetuarve në vendet e fatkeqësive.

Shpëtimtari i vogël, i quajtur SQuRo (miu robotik katërkëmbësh me madhësi të vogël), është krijuar nga një ekip në Institutin e Teknologjisë në Pekin në Kinë, përcjell Klankosova.tv

Përmasat e vogla të robotit do të thotë se ai do të jetë lehtësisht në gjendje të futet nëpër hapësira të ngushta dhe të lundrojë në terrene të ndryshme. Ai madje mund të rikthehet pasi të rrëzohet.

https://www.independent.co.uk/tv/news/robot-rat-disaster-search-rescue-b2063452.html?fbclid=IwAR0Ly1wYl-lCF3JADCTmfRLvvVbeQMlMdT2ICq-BvfS5ixmiRlqst4rXWFY

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sllovenët do të votojnë të dielën në një zgjedhje parlamentare…