Skenarët e SHELL, nga Triporti i Vlorës te Porto Romano në Durrës, pritet të punësohen 5 mijë punonjës shqiptarë

24 gusht 2023 | 00:11

Duhet të hapen 15 puse.

Kështu ka bërë me dije ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, pas faktit që është zbuluar naftë me një cilësi të lartë në Shpirag.

Ajo shtoi se gjetja e naftës në këtë zonën nënkupton një potencial të madh ekonomik për Shqipërinë.

Balluku zbuloi dhe tre skenarët se si mund të procedohet në fazat e tjera.

Si fillim do të jetë aksesi i produktit në Triportin e Vlorës me aksesin e produktit në daljen e TAP-it, në zonën e Fierit.

Më pas është përgatitja për të ngritur platformën e një porti lundrues 7 km larg bregut.

Opsioni i tretë dhe më i pamundur, sipas Ballukut,  pasi ka distancë edhe më të gjatë 120 km, është aksesi nga vendburimi i Shpiragut deri në portin e ri të Porto Romanos në Durrës.

Të dy opsionet e para do të merren parasysh nga kompania.

Do të kërkohet dhe një përfshirje më e madhe e ministrisë së Infrastrukturës për të plotësuar kërkesat e bashkëpunimit.

Balluku u shpreh se në vijim kur të fillojë puna për nxjerrjen e naftës, kompania pritet të punësojë 5 mijë punonjës shqiptarë. Albanianpost.com

https://www.epokaere.com/zbulohet-nafte-ne-shpirag-te-shqiperise-6-1km-ne-thellesi-te-tokes/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Këtu janë, ato ushqime që shkaktojnë kancerin që nuk dëshironi…