Sot festohet 7 marsi, Dita e Mësuesit

07 mars 09:32

Mësues, nxënës, profesorë dhe edukatorë gjithandej në Kosovë, sot shënojnë 7 Marsin, atë që njihet si Dita e Mësuesit.

Kjo ditë është zgjedhur për të shënuar këtë ngjarje për nder të hapjes së mësonjtores së parë në gjuhë shqipe në Korçë, 126 vjet më parë.

Përvjetori i mësonjtores së parë shqipe, ndryshe simbolizon rilindjen e shqiptarëve dhe luftën e tyre për identitet kombëtar.

Fusha e arsimit në përgjithësi në Kosovë vlerësohet të jetë përballë një procesi sfidues të reformimit dhe në kërkim të një niveli më cilësor të shkollimit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Tri vjet më parë, përfaqësuesit e kompanisë Stone Castle nga…