‘SpaceX’ regjistron pasagjerin e parë privat për në Hënë

14 shtator 13:58

“SpaceX”, kompani e transportit hapësinor, e udhëhequr nga sipërmarrësi Elon Musk, ka bërë me dije se ka regjistruar pasagjerin e parë privat që do të fluturojë rreth Hënës me raketën e saj Big Falcon.

“’SpaceX’ regjistroi pasagjerin e parë privat në botë që do të fluturojë rreth Hënës – një hap i rëndësishëm drejt mundësisë për çdo njeri që ëndërron të udhëtojë në hapësirë”, ka njoftuar kjo kompani nëpërmjet llogarisë se vet në “Twitter”.

Ajo nuk la përmendur ndonjë afat kohor se kur do të realizohet udhëtimi dhe nuk e bëri të ditur se kush është pasagjeri.

Por, në të kaluarën, ka thënë se do të arrijë suksesin me dy pasagjerë diku në fund të vitit 2018.

Kompania ka thënë se do të ofrojë më shumë informacione për planin më 17 shtator.

“Zbulojeni se kush do të fluturojë dhe pse, të hënën, më 17 shtator. Vetëm 24 njerëz në histori kanë qenë në Hënë. Askush nuk ka qenë atje që nga misioni i fundit Apollo më 1972”, ka njoftuar “SpaceX”.

Lajme të sponsorizuara