Studiuesit kinezë zbulojnë një virus të ri

21 shtator 2023 | 12:21

Një virus i ri është zbuluar në një pjesë toke. Patogjeni u gjet në një sediment 5 milje nën nivelin e detit në Hendekun Mariana, pika më e ulët në tokë në Oqeanin Paqësor dhe në jug të Japonisë. Virusi i ri është identifikuar si vB_HmeY_H4907 dhe analiza e ekipit tregon se ka një strukturë të ngjashme me bartësin e tij.

“Kudo që ka jetë, mund të vini bast se ka rregullatorë në punë”, tha Min Wang, një virolog detar në Universitetin e Kinës dedikuar studimeve oqeanike në Qingdao.

Virusi është një bakteriofag, që do të thotë ngrënës i baktereve dhe mbijeton duke infektuar dhe duke u riprodhuar brenda baktereve.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit