Tesla abuzon me shoferët

01 tetor 15:36

Sipas një studimi nga Universiteti MIT, shoferët që përdorin sistemin autonom të drejtimit të Tesla-s kanë zvogëluar ndjeshëm vëmendjen ndaj asaj që po ndodh në rrugë pasi janë të fokusuar në aktivitete të tjera. Hulumtimi kishte për qëllim dokumentimin e sjelljes së shoferëve gjatë udhëtimit të tyre me sistemin autopilot.

Studimi përfshiu drejtuesit e Tesla Model S dhe Model X, të cilët për më shumë se një vit u regjistruan gjatë udhëtimeve të tyre në Boston. Studimi mblodhi të dhëna nga itineraret prej më shumë se 500,000 kilometra dhe përfundimi ishte se sjellja e shoferit ndryshon ndjeshëm para dhe pas aktivizimit të sistemit Autopilot.

Kur sistemi autonom ishte aktivizuar, shoferët shikonin më shumë celularin sesa në rrugë. Sidoqoftë, hulumtimi thekson se sistemet autonome të drejtimit ende nuk janë përfunduar dhe do të duhet shumë kohë për të arritur një nivel ku do të jetë e sigurt që shoferi të mos jetë zgjuar gjatë gjithë kohës.

Publikimi vjen në një kohë kur Elon Musk ka njoftuar një version të ri të sistemit për makinat e tij. Sidoqoftë, Tesla ka njoftuar se do të përdorë të dhënat e telemetrisë për të regjistruar të dhënat e drejtimit të atyre që i blejnë për dy javë, në mënyrë që të sigurohet që drejtuesit që i përdorin ato të jenë të kujdesshëm.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Portieri Gianluigi Donnarumma startoi në ndeshjen e fundit të Paris…