Trajtimi i tabletave kundër Covid-19 është duke u testuar në Suedi

01 tetor 17:38

Një studim i fazës tretë të ilaçit anti-viral “Molnupiravir” kundër Covid-19 në Suedi ka filluar që dy javë.

Shpresa është që ilaçi, i dhënë në formë tabletash do të jetë në gjendje të zvogëlojë rrezikun për t’u sëmurë rëndë.

Sipas studimit do të ishte shumë e vlefshme nëse rezulton që “Molnupiravir” ka një efekt të mirë kundër Covid -19.

Kryesues i këtij studimi është Magnus Gisslen, profesor i sëmundjeve infektive në Universitetin e Gothenburgut, mjek kryesor në spitalin universitar Sahlgrenska, raporton televizioni publik suedez -SVT.

Ilaçi “Molnupiravir” që përdorët kundër viruseve të gripit dhe koronaviruseve të tjerë, në studime të vogla është treguar të jetë efektiv kundër SARS-COV-2.

Kohët e fundit, një studim i fazës së tretë të ilaçit kundër Covid-19 është nisur në disa vende të botës. Për Suedinë, ilaçi do të testohet tek pacientët me Covid-19 të konfirmuar në Stokholm, Gothenburg dhe Uppsala.

Tableta duhet të merret dy herë në ditë për pesë ditë më radhë. Gjysma e pjesëmarrësve do të tërhiqen për të marrë ilaçin dhe gjysma për të marrë një “Placebo”.

Si një masë parësore e efektivitetit, studiuesit do të hetojnë nëse ilaçi zvogëlon rrezikun e përfundimit në spital dhe vdekjes nga faktori i rrezikut Covid-19. Nëse do të përfshiheshin të rinjtë, studimi do të duhej të ishte shumë më i madh.

No description available.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Zvicra do të ofrojë kupon me vlerë të 50 frangave…