Varret e Kleopatrës dhe dashurit të saj Antony mbeten ende mister

29 prill 2019 | 15:43

Shumica prej nesh kanë dëgjuar informacione rreth jetës së Kleopatrës, por a e dini se varri i saj nuk u zbulua kurrë? Besohet se ajo u varros me dashnorin e saj Antony dhe se Oktaviani dha urdhër për ta varrosur atë “në mënyrë të shkëlqyeshme dhe mbretërore”.

Megjithatë, Kleopatra nuk është e vetmja që nuk i është  gjetur kurrë varri – Mozart dhe Genghis Khan janë gjithashtu në mesin e atyre varreve të të cilëve mbeten një mister.

Në vitin 2014, arkeologët kanë zbuluar vendin e pallatit të Genghis Khan dhe besuan se varri i kërkuar gjatë luftës mongoliane të shekullit të 13 ishte diku afër, por deri më tani varri i tij mbetet mister.

Genghis Khan (1162-1227) u bashkuan fiset luftuese për t’u bërë udhëheqës i Mongolëve në 1206. Pas vdekjes së tij, pasardhësit e zgjeruan perandorinë derisa u shtrinë nga Kina në Hungari.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ishulli i vogël Oak ndodhet fsheh një mister që askush…