Volkswagen nga viti 2033 do të bëhet brend plotësisht elektrik

30 tetor 23:16

Brendi kryesor Volkswagen Passenger Cars dëshiron të ndërtojë vetëm vetura elektrike të pastra në Evropë më së voni nga viti 2033. CEO i brendit, Thomas Schäfer, po sjell kështu qëllimin e mëparshëm për daljen nga biznesi i veturave me djegie të brendshme në Evropë midis vitit 2033 dhe 2035. Për më tepër, një SUV kompakt i bazuar në ID.3 mund të arrijë deri në vitin 2026.

Korniza e mëparshme kohore nga viti 2033 deri në vitin 2035 ishte bërë publike në qershor të 2021 nga Klaus Zellmer, drejtori i atëhershëm i shitjeve të brendit. Thomas Schäfer ishte ende CEO i Skoda në atë kohë – Zellmer tani mban postin kryesor në Mlada Boleslav sepse Schäfer u soll në Wolfsburg si shef i markës, raporton electrive.

Megjithatë, data e re e përfundimit të prodhimit të veturave me motor me djegie në vitin 2033, momentalisht do të zbatohet vetëm në Evropë. Në rajone të tjera të shitjeve, si Kina ose Amerika e Veriut, VW nuk ka ndërmend të kalojë plotësisht në vetura tërësisht elektrike deri në një datë të mëvonshme.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Prodhuesi turk i dronëve Baykar njoftoi se kompania së shpejti…