Vuçiqi, i kënaqur me marrëveshjen KEDS-Elektroserver

10 dhjetor 2023 | 13:37

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, ka thënë të dielën se është i kënaqur që Kompania kosovare për distribuimin e energjisë elektrike (KEDS) dhe Elektrosever kanë arritur marrëveshje për furnizimin me energji elektrike në veri të Kosovës.

“Po i shikojmë ende detajet, do të vijojë nënshkrimi i kontratës me popullatën. Siç e dini, vetëm 11 për qind e banorëve të veriut kanë paguar rrymë, jam i kënaqur që KEDS dhe Elektrosever kanë arritur marrëveshje dhe kështu shmangim çdo mundësie që populli në veri të Republikës së Kosovës të mbetet pa rrymë”.

“Ka qenë një çështje tjetër e rëndësishme për ne, që kjo lloj marrëveshje nuk e paragjykon çështjen e pronës dhe mendoj se këto janë gjërat që kemi arritur t’i bëjmë”, ka thënë presidenti serb, raportojnë mediat në Beograd.

KEDS-i ka njoftuar se ka nënshkruar kontratë me Elektroseverin me qëllim normalizimin e shpërndarjes dhe furnizimit me energji elektrike në komunat Zubin Potok, Leposaviq, Zveçan dhe Mitrovicë të Veriut.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Instituti GAP ka analizuar ndarjet buxhetore për vitin 2024, duke…