Yuval Harari për Izraelin dhe Palestinën: Dhuna nuk eshtë asnjëherë spontane, por një zgjedhje

18 maj 23:00

Çfarë mendon profesor Harari, izraeliti që duam e njohim shumë vitet e fundit, profesori i historisë që po bën leksionet e njeriut të sotëm, teknologjisë dhe të ardhmes për konfliktin mes Palestinës dhe Izraelit?

Ai ka mbajtur një qëndrim të ndershëm dhe pa anë ku shpreh dhimbje për shtëpinë e tij (Izraelin), por edhe atë që ndodh në rajon (pra, edhe Palestinën).

Ja çfarë shkruan ai:

Jam thellësisht i trishtuar nga ngjarjen në rajonin tim dhe vuajtjet që i janë shkaktuar shumë njerëzve të pafajshëm. Kjo dhunë nuk është një kastrofë natyrale dhe as një shpërthim spontan. Urrejtja është mbjellë dhe ujitur për shumë vite dhe dhuna në këto përmasa është gjithmonë rezultat i vendimeve të përllogaritura njerëzore.

Disa njerëz mendojnë se mund të avancojnë interesat e tyre nëpërmjet urrejtjes, dhunës dhe vdekjes. Ata e quajnë këtë gjë politikë. Kjo njihet dhe me emrin sakrificë njerëzore.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Arbër Rexhaj, ka folur për zhvillimet…