Zuckerbergu po krijon një të ardhme, versioni më i keq i një realiteti

10 janar 08:23

Në fund të tetorit, Facebook bëri një njoftim të madh: po ndryshonte emrin e kompanisë në “Meta”, por si duket vizioni që ai prezantoi është një version më i keq i një realiteti që kemi. Mediat e huaja raportojnë se ndryshimi kishte qëllimin që “të ndihmojnë në sjelljen e metaverses në jetë”.

CEO i Facebook Mark Zuckerberg me ‘metaverse’ njoftoi evolucionin e planifikuar të Facebook nga një faqe e formatit platformë dhe aplikacion në një vend të vërtetë dixhital. Një rinovim i “jetesës” në internet, që duket mjaft shqetësues.

Në vazhdim të ndryshimit kompania po njihet si “Meta” dhe Zuckerberg beson në konceptin “metaverse” aq shumë sa po vë bast kompaninë për të. Ky version dhe kjo lëvizje po sjell pasoja të mëdha, pasi teknologjia blockchain, kriptomonedha dhe koncepte të tjera të ashtuquajtura “Web3” janë rritur rritur tepër.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një tërmet i fuqishëm pati goditur Shqipërinë më 26 nëntor…