Fshatarët mbjellin 111 pemë sa herë që lind një vajzë

06 gusht 11:24

Në shumë pjesë të Indisë, foshnjat e gjinisë mashkullore favorizohen më shumë se vajzat, të cilat, për shkak të sistemit atje, mund të shihen si një barrë financiare për familjet. Por, njerëzit e fshatit Piplantri janë duke e luftuar këtë paragjykim.

Aty fshatarët festojnë lindjen e vajzave të tyre duke mbjellë 111 pemë për secilën foshnje. Rituali ka filluar pasi Shyam Sunder Paliwal ka humbur vajzën adoleshente dhe kishte mbjellë një pemë për nder të saj.

Sot ai është duke udhëhequr kauzën për t’u siguruar që vajzat e Piplantri janë të mbrojtura nga lëndimet dhe të arsimuara në mënyrë që të rriten për t’u bërë të pavarura dhe të përmbushura me veten. Pemët tani janë duke u bërë burim i bukurisë, mirëmbajtjes dhe rritjes për vajzat dhe fshatin në tërësi.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një ndër perlat e shtetit shqiptar është Lumi Shala, i…