600 policë i ruajnë institucionet e vendit

15 dhjetor 2017 | 20:05

Ministri i Punëve të Brendshme, Flamur Sefaj, gjatë raportimit para Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës, ka bërë me dije se 600 policë janë bllokuar duke ruajtur institucionet

Komisioni për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës ka mbajtur të premten takimin e radhës të drejtuar nga kryetari Haxhi Shala.

Në këtë mbledhje i pranishëm ishte ministri i Punëve të Brendshme, Flamur Sefaj, për të raportuar lidhur me zbatimin e Planit Kombëtar të Zbatimit të MSA-së.

Sefaj ka bërë me dije se për vitin 2017 kanë qenë të parapara 98 masa në kuadër të planit kombëtar për zbatimin e MSA-së ndërkaq, sipas tij, 77 prej tyre janë realizuar, kurse 21 janë në zbatim e sipër.

Në këtë mbledhje u raportua edhe për dy marrëveshje: marrëveshjen për lëvizje të lirë dhe atë për menaxhim të integruar të kufijve.

Gjatë raportimit para Komisionit për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrjen e Forcës së Sigurisë së Kosovës, ai ka bërë me dije se 600 policë janë bllokuar duke ruajtur institucionet.

“Diku 600 policë janë të bllokuar për ruajtjen e objekteve qeveritare”, ka thënë ministri Sefaj, duke shtuar se këta policë janë trajnuar për çështje të tjera. “Ata janë trajnuar për çështje të tjera e jo për të qëndruar në kabina”, ka thënë Sefaj.

Ministri Sefaj ka pohuar se është i nevojshëm hartimi i një ligji të veçantë për pensionimin e pjesëtarëve të organeve të sigurisë. Sipas ministrit, ky ligj do të ndikonte në paraqitjen e policisë si dhe rekrutimin e policëve të rinj.

“Policia dhe FSK-ja duhet ta kenë një ligj për pensionim. Ju lutem na ndihmoni ta bëjmë këtë. Ne do ta bëjmë një grup punues për të bërë këtë ligj”, është shprehur ai.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Nënkryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Lutfi Haziri është…