Agim Bahtiri ua ndalon bizneseve private punën për 1 Maj

30 prill 2019 | 15:29

Në Mitrovicë subjektet afariste nuk do të punojnë për nder të Ditës Ndërkombëtare të Punëtorëve – 1 Maji.

Këtë e ka bërë të ditur, kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, në mbledhjen e Bordit të Drejtorëve ku janë diskutuar disa pika të rendit të ditës, që janë me interes për qytetarët e komunës së Mitrovicës.

Bahtiri në dakordim me ekzekutivin u pajtuan që nesër me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Punëtorëve “1 Maji” të jetë ditë pushimi për të gjitha bizneset në qytetin e Mitrovicës, me përjashtim të kafiterive, barnatoreve, furrave të bukës, pompave të benzinës dhe restoranteve.

Drejtori për Gjeodezi, Kadastër dhe Pronë, Egzon Jashari, ka njoftuar ekzekutivin për hyrjen në fuqi të ligjit për dhënien në shfrytëzim dhe këmbimin e pronës së paluajtshme të komunës, në veçanti obligimet paraprake të komunës dhe risitë që ka sjellë ligji i ri.

“Sa i përket obligimeve komunat e kanë për obligim që të publikojnë listën e përgjithshme të pronave të paluajtshme të komunës si dhe listën e veçantë të pronave që planifikohen për dhënien në shfrytëzim për vitin vijues. Po ashtu komunat duhet të hartojnë një rregullore komunale për dhënien në shfrytëzim të pronave të paluajtshme për periudhën deri në një vit”, tha ndër të tjerash drejtori Jashari.

Ndërsa drejtori i Inspeksionit, Hysni Ahmeti, bëri të ditur që edhe gjatë këtij vikendi inspektorët komunal në bashkëpunim me Policinë e Kosovës kanë inspektuar subjektet afariste lidhur me vendimin për respektimin e orarit të punës.

Ai po ashtu tha se vendimi i kryetarit Bahtiri që dita e diele të jetë ditë pushimi për të gjitha bizneset në Mitrovicë është duke u respektuar në përpikëri.

Gjatë kësaj mbledhje drejtori për Kulturë, Rini dhe Sport, Tafil Peci, informoi bordin lidhur me përgaditjet e nevojshme të Panairit të Shkencës dhe Kulturës, edicioni i 13-të, i cili organizohet nga Gjimnazi “Frang Bardhi” në bashkëpunim me komunën e Mitrovicës.

Ky panair do të mbahet në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, buzë lumit Ibër, me datën 2,3 dhe 4 maj.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Drejtoria e Policisë së Kosovës në Prishtinë, do të ndërmerr…