Alarmi i studiuesve: Rrezet e telefonave shkaktojnë kancer

19 shkurt 11:41

Rrezatimi i telefonit celular mund të paraqesë rrezik për kancer të caktuar për disa individë. Kështu thuhet në zbulimet paraprake të dy studimeve të reja të mëdha nga Instituti Kombëtar Shëndetësor në Britani.

Gjashtë për qind e minjve meshkuj të ekspozuar ndaj të njëjtit lloj rrezatimi qe emetojnë telefonat tanë celularë, zhvilluan një lloj kanceri të quajtur “schwannoma” në zemrat e tyre.

Ky studim është më i madhi qe Programi Kombëtar i Toksikologjisë që ka kryer ndonjëherë për efektet kancerogjene të rrezatimit të celularit. /lexo.al/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës (SBAShK) nëpërmjet…