Ambasada japoneze mbështet rinovimin e aneksit të shkollës “Meto Bajraktari” në Prishtinë

14 tetor 13:38

Ambasada e Japonisë në Kosovë organizoi ceremoninë e dorëzimit të projektit “Projekti për Renovimin e Aneksit Shkollor të Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ulët“ Meto Bajraktari ”në Prishtinë”.

Në ceremoni morën pjesë z. Mitsunori OGASAWARA, i ngarkuari me punë i Ambasadës së Japonisë në Kosovë, përfaqësues  të Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Komuna e Prishtinës dhe përfaqësuesit e shkollës Fillore dhe të Mesme të Ulët “Meto Bajraktari”. Projekti u zbatua nën skemën e Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects (GGP) me një shumë prej 70,473.00 euro.

Qëllimi i projektit ishte ofrimi i sigurisë dhe përmirësimi i mjedisit mësimor të nxënësve duke rinovuar  aneksin  e  shkollës.  Përmes  këtij  projekti  u  riparuan 49 dritare të shkollës, 28 dyer 1,170 metra katrorë tavane, 1.850 metra katrorë mure të brendshme, 3 tualete, kanalizime, 17 njësi ngrohëse  dhe 60 metra çati.

Pritet që 1,500 studentë  dhe  91 mësues  të  përfitojnë drejtpërdrejt nga projekti duke marrë një mjedis të sigurt arsimor në objektet e rinovuara. Qeveria e Japonisë prezantoi për herë të parë GGP në 1989 në mënyrë që të plotësojë nevoja të  ndryshme  socio-ekonomike  në  vendet  në  zhvillim.  Kjo  skemë ndihmon  OJQ -të  dhe institucionet publike vendore në përpjekjet e tyre për t’iu përgjigjur nevojave të ndryshme të zhvillimit në nivel bazë.

Qëllimi i tij është të përmirësojë nevojat  Themelore të Njeriut ku objektivat kryesore janë shëndeti, arsimi, mjedisi dhe mirëqenia sociale. Ai  synon të përmbushë nevojat e ndryshme të komuniteteve lokale dhe të ketë ndikim të drejtpërdrejtë në  mirëqenien e komuniteteve duke mbështetur drejtpërdrejt aktivitetet e zhvillimit në një mënyrë të shpejtë dhe të saktë.

Në Kosovë, Japonia ka zbatuar skemën GGP edhe para se vendi të fitonte pavarësinë. Deri më sot, shuma e përgjithshme e GGP-së japoneze pas pavarësisë së Kosovës arrin 3,077,658 EUR për 48 projekte (përfshirë 1 GGP Kulturore) në të gjithë vendin.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Përveç se është një biznesmene e famshme, Kim Kardashian është…