“Apple”, Banka zvicerane dhe “Samsung”, kompanitë më fitimprurëse në botë

10 janar 12:31

Pas gjigantit “Apple”, në vendin e dytë do të jetë Banka Qendrore Zvicerane me të ardhura rekord.

Fitimi rekord i Bankës Qendrore Zvicerane do ta bënë atë kompaninë e dytë më fitimprurëse në botë.

Pas gjigantit “Apple”, në vendin e dytë do të jetë Banka Qendrore Zvicerane me të ardhura rekord, përcjell “albinfo.ch”.

“SNB”, pret që fitimi i saj në vitin 2017 të jetë 55 miliardë dollarë. Më shumë se banka zvicerane ka fituar vetëm “Apple” me 57.5 miliardë dollarë, sipas të dhënave nga “FactSet”.

“SNB” është në vendin e dytë në botë, derisa e para bankë në botë, kurse pas saj ka lënë edhe shumë kompani të mëdha botërore.

Renditja:

“Apple” 57.5- miliardë dollarë

“SNB”- 55- miliardë dollarë

“ICBC”- 43.5-miliardë dollarë

“Samsung”- 59.1-miliardë dollarë

“CCB”- 36.3-miliardë dollarë

“ABC”- 29.1-miliardë dollarë

“Microsoft”- 26.3-miliardë dollarë

“Banka e Kinës”- 26.2-miliardë dollarë

“JPMorgan”- 24.4-miliardë dollarë

“Alphabet”- 22.9-miliardë dollarë

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Steve Bannon, ish-strategu kryesor i presidentit amerikan, Donald Trump, po…