Aprovimi i demarkacionit, vizat kah mesi i vitit të ardhshëm

16 dhjetor 2017 | 07:00

Profesori i marrëdhënieve ndërkombëtare, Ibrahim Gashi, ka shprehur optimizëm se koalicioni qeverisës do të marrë vendim të duhur, në përputhje me interesin e shtetit dhe të qytetarëve, sa i përket çështjes së demarkacionit me Malin e Zi.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka thënë se nëse do të ketë aprovim të demarkacionit në një periudhë të afërt, atëherë liberalizimi i vizave do të mund të ndodhte diku kah mesi i vitit të ardhshëm.

Sipas Gashit, qeveria Haradinaj e ka kuptuar seriozitetin e agjendës evropiane, por rezultatet mbeten të shihen.

Në këtë kontekst, ai ka theksuar se Kosova ka marrë MSA-në, por ende ka punë të konsiderueshme për të lëvizur në drejtim të procesit të përafrimit dhe të integrimit në Bashkimin Evropian.

(Intervistën e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të gazetës “Epoka e re”)

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Është mbajtur mbledhja inauguruese e Kuvendit Komunal të Junikut, ku…