Atleteve franceze që ushqejnë me gji u ofrohet hotele në Lojërat Olimpike të Parisit

27 shkurt 2024 | 12:42

Komiteti Olimpik Francez ka njoftuar se do të sigurojë dhoma hoteli për atletët francezë që ushqejnë me gji gjatë Lojërave Olimpike të Parisit.

Ky veprim është një përgjigje ndaj kërkesave të nënave të reja që prindërimi të merret më shumë në konsideratë nga organet sportive, veçanërisht nga ylli francez i xhudos, Clarisse Agbegnenou.

Sportisteve franceze që ushqehen me gji do t’u ofrohen dhoma në një hotel në një distancë të shkurtër nga fshati i atletëve, ku mund të flenë me foshnjat e tyre ose t’i kërkojnë baballarët e tyre të kujdesen për ta, u ka thënë gazetarëve sekretarja e përgjithshme e Komitetit Olimpik Francez Astrid Guyart. Rregullat olimpike nënkuptojnë se fëmijëve mund t’u jepen leje për të hyrë në fshatin e atletëve në rrethana të jashtëzakonshme, shpjegoi Guyart, por kalimet janë “shumë të kufizuara”.

Në hotel do të krijohet edhe një zonë sociale për familjet, shtoi ajo, me kosto totale që vlerësohet të jetë rreth 40,000 euro.

“Është e paprecedentë dhe është diçka që ne duam ta bëjmë të përhershme, kështu që nuk është e rastësishme sepse është Olimpiada në Paris”, tha Astrid Guyart, kryetarja i Komisionit të Atletëve që ka këshilluar organizatorët e Lojërave në Paris. Lojërat Olimpike do të zhvillohen nga 26 korriku deri më 11 gusht, ndjekur nga Lojërat Paralimpike nga 28 gushti deri më 8 shtator.

Rreth 10,000 sportistë dhe gra pritet të flenë në fshatin e sportistëve, i cili është ndërtuar posaçërisht në periferinë veriore të Parisit, Saint-Ouen.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Më 1 mars do të bëhet përurimi i romanit «Eskadronët…