Birrat e forta janë shumë të shëndetshme për organizmin

10 dhjetor 11:40

Disa birra mund të konsiderohen shumë të shëndetshme nga përmbajtja e sasisë së baktereve që ndihmojnë në zorrë.

Disa birra mund të konsiderohen shumë të shëndetshme nga përmbajtja e sasisë së baktereve që ndihmojnë në tretjen që ndodh në zorrë.

Profesori Eric Claassen, i cili punon në Universitetin e Amsterdamit, shpjegoi se birrat e forta belge, duke përfshirë Hoegaarden, Westmalle Tripel dhe Echt Kriekenbier, janë të pasura me mikrobe probiotike që ofrojnë një sërë përfitimesh shëndetësore.

Duke paraqitur studimin e tij në një ngjarje të mbajtur nga prodhuesi i pijeve probiotike Yakult, profesori Claassen tha se ndryshe nga shumica e birrave  kryesore, të cilat kalojnë përmes një procesi të vetëm fermentimi, këto birra fermentohen dy herë.

Fermentimi i dytë jo vetëm që krijon një aromë krejt tjetër, por shton forcën e birrës dhe  gjithashtu përdor një tendosje të ndryshme të majave që gjenden në pijet tradicionale.

Ky lëng majash prodhon acide që shkatërrojnë bakteret e dëmshme në zorrë që mund të na bëjnë të sëmurë.

Ai tha se hulumtimi tregon se ata që konsumojnë këto birra mund të kenë  përfitime të mëdha shëndetësore.

“Ne nuk duam t’u japim njerëzve një liri për të pirë më shumë birrë. Ato na mbrojnë shëndetin e mirë dhe e dimë se është shumë e vështirë për njerëzit të ndalen vetëm me një birrë. Në përqendrime të larta alkooli është i keq për zorrë, por nëse pini vetëm një nga këto birra çdo ditë do të ishte shumë e mirë për ju”,  tha Claassen.

Përfitimet shëndetësore të probiotikëve janë shumë të mëdha.

Ndërsa ato mund të gjenden në ushqime të tilla si kosi, ato më së shpeshti merren në formën e kapsulës si shtesa ushqimore dhe mendohet se rivendosin ekuilibrin natyror të baktereve në zorrë pas periudhave të sëmundjes, kur merrni një kurs të antibiotikëve që mund të ketë irrituar stomakun dhe zorrët.

Gjithashtu thuhet se probiotikët gjithashtu mund të ndihmojnë në zvogëlimin e fryrjes te të sëmurët me sindromën e zorrëve të irrituara.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në pamjet që do të shihni më poshtë vërtetojnë se…