Blerta Deliu-Kodra e Armend Zemaj përfaqësojnë Kosovën në Bullgari

18 qershor 2018 | 10:11

Në Sofje të Bullgarisë po mbahet konferenca e Komsioneve Parlamentare për Çështje të Unionit të Parlamenteve të Bashkimit Evropian COSAC.

Përfaqësues të Parlamenteve nga e gjithë Evropa dhe Ballkani Perëndimor të pranishm në këtë konferencë po shkëmbejnë pikëpamjet e tyre lidhur me praktikat më të mira midis parlamenteve kombëtare dhe parlamentit evropian. 

Në këtë konferencë Parlamenti i Kosovës po përfaqësohet nga deputetët Blerta Deliu Kodra kryetare e komisionit për Integrime dhe Armend Zemaj zv/ kryetar. 

Përfaqësues të Parlamenteve nga e gjithë Evropa dhe Ballkani Perëndimor shkëmbejnë pikëpamjet e tyre lidhur me praktikat më të mira midis parlamenteve kombëtare dhe parlamentit evropian. 

Me kërkesë të delegaciont të Kosovës dhe me mbështetje të nikoqirit Kristian Vigenini, kryetar i Komisionit për Çështje Evropiane u propozua që Kosova të jetë anëtare e përhershme në cilësinë e vezhguesit deri në marrje të statusit të kandidatit.

Propozimi u përkrahë nga të gjitha shtetet e pranishme në këtë konferencë dhe si i tillë e ofroj Kosovën me afër anëtarësimit në organizata dhe mekanizma të shumtë të BE-së.

Në hapje të punimeve të konferencës kryministri i Bullgarisë Boyko Borissov theksoj perspektivën e qartë të Kosovës në rrugën e saj drejt BE-së duke potencuar rolin qē ka pasur Bullgaria për të mbështetur normalizimin mardhënjëve të shteteve të Evropës Perëndimore.

Konferneca do t’i vazhdojë punimet edhe nesër.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sot në orën 14:00 në fshatin Gllogjan të Komunës së…