BMW do t’i pajisë modelet e reja me teknologjinë fantastike nga Izraeli

17 shtator 18:15

BMW do të fillojë përdorimin e softuerit të Lëvizshmërisë Taktike nga Izraeli, duke filluar nga viti i ardhshëm. Ky bashkëpunim i ri do të shohë modelet BMW të fitojnë aftësinë për të analizuar atributet e sipërfaqes së rrugës nën gomat e tyre.

Softueri “Tactile Mobility” përdor sensorë jo-vizualë të një automjeti dhe është në gjendje të masë shpejtësinë e rrotave, këndin e timonit, rpm, pozicionimin e ingranazhit dhe më shumë, në një përpjekje për të “ndjerë” kushtet e rrugës dhe për të kalibruar më mirë dinamikën e makinës, raporton “Reuters”.

18:05 / E Enjte, 17 Shtator 2020

BMW do t’i pajisë modelet e reja me teknologjinë fantastike nga Izraeli

BMW do të fillojë përdorimin e softuerit të Lëvizshmërisë Taktike nga Izraeli, duke filluar nga viti i ardhshëm. Ky bashkëpunim i ri do të shohë modelet BMW të fitojnë aftësinë për të analizuar atributet e sipërfaqes së rrugës nën gomat e tyre.

Softueri “Tactile Mobility” përdor sensorë jo-vizualë të një automjeti dhe është në gjendje të masë shpejtësinë e rrotave, këndin e timonit, rpm, pozicionimin e ingranazhit dhe më shumë, në një përpjekje për të “ndjerë” kushtet e rrugës dhe për të kalibruar më mirë dinamikën e makinës, raporton Reuters.

“Ne jemi të entuziazmuar që jemi partnerë me BMë Group për të pajisur automjetet e tyre të mençura dhe të ardhshme të automatizuara me sensin e “prekjes” dhe për të treguar qëndrueshmërinë tregtare të teknologjisë me prekje”, tha bashkëthemeluesi i “Tactile Mobility” dhe CTO, Boaz Mizrachi.

Firma izraelite e teknologjisë, e themeluar në 2012 nga Mizrachi, Yossi Shiri dhe Alex Ackerman, tashmë po punon me OEM, autoritetet rrugore dhe komunat, duke pasur zyra në Evropë, SH.B.A. dhe Azi – ata gjithashtu kanë punuar për vite në mënyrë që të marrin ky program atje ku duhet të jetë për përdorim komercial. Ndërkohë, bashkëpunimi i tyre me BMë Group filloi në të vërtetë përmes njësisë së sipërmarrjes BMë Startup Garage.

Në tetor të vitit të kaluar, Tactile Mobility tha që kishte siguruar 9 milion dollarë në fonde nga një grup investitorësh që përfshinte gjithashtu Porsche. Prodhuesi gjerman i veturave sportive gjithashtu do të shikojë të përfitojë nga kjo teknologji e cila do të shkojë përpara.

Qëllimi përfundimtar këtu është të ndihmojmë automjetet autonome të marrin një sens realist të sipërfaqes së rrugës ashtu si një shofer njerëzor.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një nga lojtaret më të dalluara në basketbollin e femrave…