Botohet libri “Dosja amerikane për Shqipërinë komuniste”

21 shkurt 2024 | 22:27

Libraria Artini në Prishtinë ka bërë të ditur se është botuar libri “Dosja amerikane për Shqipërinë komuniste” i autorit Bejtullah Destani. Ky libër kushton 17 euro dhe mund të porositet edhe online.

Njoftimi i plotë i Librarisë Artini:

Bejtullah Destani – Dosja amerikane për Shqipërinë komuniste

Pikërisht kjo përmbledhje dokumentesh e studiuesit të njohur të arkivave në botë, që kanë material që lidhet me Shqipërinë, Bejtullah Destani, përbën një dëshmi ndryshe dhe origjinale, këtë radhë e nxjerrë nga Fondi  “Europa e Lirë”, RFE në SHBA.

Një prurje me vlera dhe me rëndësi. Është vëzhguar, marrë informacion dhe çertifikuar dekada e parë e diktaturës komuniste në Shqipëri, e arshivuar në superfuqinë e botës, në shtetin me të lirë dhe më demokratik.

Ato kanë vërtetësinë institucionale të vendit që i ruan, janë dëshmi e kohës.

Kujtesa e të vërtetave është kulturë dhe ajo s’mund të zbehet e të bëhet thjeshtë e kaluar, histori a të zhbëhet fare, por është gjithnjë aktualitet gjenerues. Të dimë ç’është bërë keq e ç’ishte krim, që të forcojmë edukatën kombëtare për të bërë më të mirën.

VISAR ZHITI

Cmimi: 17 Euro  (transporti falas)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti i PDK-së, Ardian Kastrati, ka kritikuar kryeministrin e Kosovës,…