BQK-ja tregon se çfarë u diskutua në takimin trepalësh në Bruksel

27 shkurt 2024 | 17:00

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) është deklaruar për takimin që ka pasur të martën në Bruksel, guvernatori Ahmet Ismaili me përfaqësuesit e BE-së dhe zyrtarët serbë në Bruksel, ku është diskutuar për çështjen e dinarit serb.

Një njoftimin e BQK-së është thënë se pala kosovare në këtë takim ka prezantuar argumentet e veta.

“Delegacioni i BQK-së pas këtij takimi, me sugjerimin dhe nën organizimin e BE-së takoi edhe delegacionin teknik të Ministrisë se Financave të Serbisë, ku brenda mandatit të saj paraqiti dhe diskutoi opsionet e paraqitura nga BQK-ja dhe u argumentua mundësia dhe lehtësia e realizimit të tyre në praktikë nëse një vullnet i tillë ekziston nga pala dërguese, pa asnjë ndryshim të kornizës ligjore në fuqi”, është thënë në njoftimin e BQK-së.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet 28.02.2024 Punime të…