Dega e PDK-së në Podujevë i ankohet qeverisjes lokale për gjendjen e rrugës rreth Liqenit të Batllavës: Parandaloni tragjedinë – reagoni para se të jetë vonë!

11 qershor 2024 | 11:54

Dega e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) në Podujevë ka shprehur shqetësimin e saj të thellë lidhur me gjendjen e rrugës rreth Liqenit të Batllavës. Kjo rrugë, me pamjen e saj të dëmtuar dhe mungesën e mirëmbajtjes së duhur, paraqet një rrezik të madh për të gjithë përdoruesit e saj.

PDK ndihet e detyruar të ngre zërin për këtë çështje, pasi mos marrja e masave të duhura për rregullimin e saj mund ta shndërrojë atë në një “rrugë të vdekjes”. Kështu thuhet në një reagim të Degës së PDK-së që drejtohet nga Isak Shabani.

Reagimi i plotë i Degës së Partisë Demokratike të Kosovës në Podujevë

R E A G I M

Parandaloni tragjedinë – reagoni para se të jetë vonë!

Dega e PDK-së në Podujevë shpreh shqetësimin e thellë lidhur me gjendjen e rrugës rreth Liqenit të Batllavës. Kjo rrugë, me pamjen e saj të dëmtuar dhe mungesën e mirëmbajtjes së duhur, paraqet një rrezik të madh për të gjithë përdoruesit e saj.

PDK ndihet e detyruar të ngre zërin për këtë çështje, pasi mos marrja e masave të duhura për rregullimin e saj mund ta shndërrojë atë në një “rrugë të vdekjes”.

Së pari,  theksojmë se gjendja aktuale e rrugës është jashtëzakonisht e rrezikshme. Gropa dhe dëmtimet e tjera në sipërfaqe, mungesa e sinjalizimeve të duhura dhe mungesa e infrastrukturës mbrojtëse përgjatë rrugës e bëjnë atë të papërshtatshme për qarkullim, veçanërisht gjatë natës apo në kushte të këqija atmosferike. Kjo rrit ndjeshëm mundësinë e aksidenteve, të cilat mund të kenë pasoja fatale për drejtuesit e mjeteve dhe këmbësorët.

Së dyti, është e papranueshme që në një kohë kur teknologjia dhe infrastruktura janë avancuar kaq shumë, ne të lejojmë që qytetarët tanë të përballen me rreziqe të tilla. Mungesa e veprimeve për përmirësimin e kësaj rruge reflekton një neglizhencë të theksuar nga ana e autoriteteve përgjegjëse.

Është urgjente që të ndërmerren hapa të menjëhershëm për riparimin dhe përmirësimin e kësaj rruge. Kërkojmë që të hartohet dhe zbatohet një plan konkret për asfaltimin e rrugës, instalimin e sinjalizimeve të nevojshme dhe ndërtimin e strukturave mbrojtëse përgjatë saj. Ky investim nuk është vetëm një domosdoshmëri për sigurinë publike, por edhe një detyrim moral i autoriteteve lokale ndaj qytetarëve të tyre. Siguria e qytetarëve duhet të jetë prioriteti ynë kryesor dhe ne presim veprime konkrete nga ana e Komunës/Qeverisë për të adresuar këtë çështje jetësore.

Në pritje të një reagimi të menjëhershëm dhe masave konkrete.

Dega e PDK-së në Podujevë,

Isak Shabani, Kryetar

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Robert Lewandowski u detyrua të largohej nga fusha gjatë një…