DEKLARATË E PËRBASHKËT POLITIKE E PARTIVE NË MAQEDONI TË VERIUT

11 maj 2024 | 17:06

Fillimi i negociatave me Bashkimin Evropian (BE) sjell përfitime strategjike dhe domethënëse për vendin tonë.

Duke marrë parasysh krizën e vazhdueshme politike në Maqedoninë e Veriut, ne, palët e nënshkruara bashkohemi me një zë të unifikuar për të adresuar nevojën urgjente për zgjidhje dhe stabilitet në vend.

Kriza aktuale, e lidhur ngushtë me ndryshimet e propozuara kushtetuese, kërkon vëmendje të menjëhershme dhe përpjekje bashkëpunuese për të mbrojtur parimet demokratike dhe mirëqenien e qytetarëve të Maqedonisë së Veriut.

Ndryshimet e propozuara kushtetuese kanë krijuar një situatë që kërkon shqyrtim të kujdesshëm, dialog të hapur dhe një angazhim të përbashkët për të gjetur një zgjidhje të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse.

Është në këtë frymë uniteti dhe përgjegjësie kolektive që ne paraqesim këtë deklaratë të përbashkët politike, duke njohur urgjencën dhe peshën e sfidave me të cilat përballet Maqedonia e Veriut.

Për këto qëllime ne si parti politike deklarojmë si më poshtë:

Ne, partitë politike të nënshkruara më poshtë, duke pasur parasysh situatën në të cilën ndodhet vendi dhe detyrën që kemi ndaj qytetarëve, ndjejmë detyrimin të deklarojmë se jemi plotësisht të vendosur që, tani dhe në të ardhmen, të bashkëpunojmë dhe të bashkëqeverisim vetëm me ato parti politike që pranojnë të mbështesin ndryshimet kushtetuese si kusht për të vazhduar procesin e integrimit të vendit në BE.

Nënshkrimet e përfaqësuesve të partive (të renditura sipas alfabetit)

1
Aleanca për Shqiptarët
—————————————
2
Alternativa
—————————————
3
Bashkimi Demokratik për Integrim
—————————————
4
Lëvizja Besa
—————————————
5
Lëvizja Demokratike
—————————————

Dokumenti origjinal është te Aleati Strategjik i Kombit Shqiptar
Shkup, 07.12.2023

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku, i është përgjigjur kryeministrit Kurti…